8 priežastys, kodėl transporto valdymo sistema reikalinga jūsų verslui | Trevio

8 priežastys, kodėl transporto valdymo sistema reikalinga jūsų verslui

Jei teikiate ekspedijavimo ir krovinių pervežimo paslaugas, turbūt esate girdėję ir apie transporto valdymo sistemą. Tai naujos kartos skaitmeninis produktas, padedantis greičiau ir efektyviau kontroliuoti visus jūsų logistikos sprendimus.

Jei vis dar dvejojate ar šis sprendimas reikalingas jūsų įmonei, kviečiame susipažinti su 8 priežastimis, kodėl transporto valdymo sistemą verta įtraukti į savo įmonės veiklą.

Transporto valdymo sistema

1) Geresnis tiekimo grandinės matomumas

Viena pagrindinių priežasčių, dėl kurios įvyksta tiekimo sutrikimai yra blogas tiekimo grandinės matomumas. Esant informacijos trūkumui esamuoju momentu sunku numatyti tolimesnius žingsnius, o tai gali sukelti sumaištį darbo vietoje, lemti laiko ir finansinių kaštų augimą bei prastėjantį įmonės įvaizdį klientų bei partnerių akyse.

Naudojant transporto valdymo sistemą, visuomet matysite, kurioje vietoje yra jūsų krovinys, kokiu greičiu jis juda ir kada pasieks sandėlį. Atitinkamai, įmonės besinaudojančios šia sistema vienoje vietoje gali matyti visus užsakymus, sąskaitas faktūras, mokėjimus ir kitą su tiekimo grandine susijusią informaciją.

2) Efektyvesnis planavimas

Sunku planuoti įmonės veiksmus, nežinant, kur yra kroviniai ir kada jie pasieks sandėlį? Naudojantis transporto valdymo sistema visuomet matysite, kurioje vietoje yra jūsų prekės, tad galėsite iš anksto numatyti ir tolygiai paskirstyti darbuotojų darbo krūvius, nustatyti efektyvų prekių judėjimą sandėlyje ir užkirsti kelią galimų problemų atsiradimui.

3) Spartesnis veiklos procesų optimizavimas

Automatizavus darbų procesus ir sudarius efektyvų jų planą, darbai įmonėje vyks sparčiau. Įmonės vadybininkai daugiau laiko galės skirti didesnę pridėtinę vertę kuriantiems procesams, o visus mechaninius iki šiol jų atliekamus darbus automatiškai įvykdys sistema. Tuo tarpu, vežėjams nebereikės ilgai laukti prie iškrovimo arba pakrovimo punktų, kadangi jie atvyks suplanuotu laiku. Kaip pavyzdį galime pateikti JAV parduotuvių tinklą „Bargain Hunt“, kurie pritaikę transporto valdymo sistemą, vežėjų laukimo laiką sumažino net 50 proc.

4) Efektyvesnė komunikacija

Naudojant transporto valdymo sistemą visi su kroviniu susiję asmenys – klientai, vairuotojai, sandėlio darbuotojai – galės matyti atnaujinimus apie krovinio buvimo vietą. O susidūrus su nenumatytu sutrikimu, tiesiogiai, per sistemą, galėsite susisiekti su reikiamais asmenimis.

5) Išaugęs saugumas  

Kartu su transporto valdymo sistema jūsų logistikos centre gali būti įmontuojamos numerių stebėjimo kameros, sekančios tiek įvažiuojančias į teritoriją transporto priemones, tiek transporto priemonių judėjimą teritorijos viduje. Šis papildinys užtikrina, jog į teritoriją bus įleidžiami automobiliai tik su numatytais kroviniais. Atitinkamai, sistema visą informaciją pateikia sekundžių tikslumu, todėl lengvai galėsite sekti ir analizuoti pakrovimo ir iškrovimo procesus.

6) Geresnė reputacija

Transporto valdymo sistema gali tapti jūsų konkurenciniu pranašumu tarp vežėjų ir klientų. Kaip buvo minėta, vežėjams nereikės gaišti laiko ilgose krovinių eilėse, o klientams neteks laukti nežinioje pasimetusios siuntos arba vėluojančio krovinio.

7) Realus lėšų taupymas

Geresnis tiekimo grandinės matomumas, efektyvesnis planavimas ir spartesnis veiklos procesų optimizavimas padeda sutaupyti. Atitinkamai, naudojant transporto valdymo sistemą yra padaroma mažiau klaidų, o iškilusios problemos gali būti išsprendžiamos dar ankstyvoje stadijoje. Tiesa, šį privalumą puikiai iliustruoja statistika. Įmonėse naudojančiose transporto valdymo sistemas darbo sąnaudos sumažėja apie 25–35 proc.

8) Laimingesni darbuotojai

Galiausiai, verta paminėti, jog įvedus transporto valdymo sistemą darbuotojai darbo vietoje jaučiasi laimingesni, kadangi sumažėja stresinių situacijų dėl ne laiku atvykusių arba išvis neatvykusių krovinių.

Efektyvi sandėlio darbo planavimo platforma – TREVIO WAREHOUSE

Norite padidinti efektyvumą ir sumažinti kaštus savo logistikos įmonėje? Susisiekite su TREVIO komanda, kurią sudaro daugiau nei 15 metų patirties logistikos, procesų valdymo, IT ir muitinės tarpininkavimo srityse sukaupę profesionalai.

Mūsų transporto valdymo sistemos TREVIO WAREHOUSE dėka subalansuosite sandėlio procesų darbų planavimą – nuo transporto laiko rezervacijų pagal aiškias taisykles iki personalo ar reikalingos įrangos išankstinio resursų suplanavimo.

Kviečiame jungtis ČIA ir pradėti naudotis Trevio Warehouse sistema jau dabar, be jokių papildomų susitikimų ar vaizdo konferencijų!

Daugiau naujienų rasite mūsų FACEBOOK paskyroje.