Kiemo valdymo sistema: kaip pasirinkti geriausią platformą rinkoje? | Trevio

Kiemo valdymo sistema: kaip pasirinkti geriausią platformą rinkoje?

Dar prieš kelis metus kone visi logistikos įmonių sprendimai būdavo valdomi pasitelkiant „Excel“ failus, telefono skambučius ar elektroninius laiškus, tačiau šiandien vis daugiau įmonių renkasi modernius ir efektyvius sprendimus. Vienas iš populiariausių – kiemo valdymo sistema. Tai platforma, kuri padeda greitai apdoroti duomenis, efektyviai koordinuoti atvykstančių į sandėlį ir išvykstančių iš jo krovinių srautus, suvaldyti transporto spūstis, tolygiai paskirstyti sandėlio resursus bei palengvina daugybę kitų įmonės procesų.

Kiemo valdymo sistema

Tiesa, šiuo metu rinkoje yra daugybė skirtingas technines specifikacijas turinčių kiemo valdymo sistemų, todėl renkantis sistemą, itin svarbu įvertinti įvairius kriterijus. Būtent dėl šios priežasties logistikos valdymo procesų profesionalai TREVIO šiandien dalinasi patarimais, į ką atsižvelgti renkantis geriausią kiemo valdymo platformą.

1. Išsigryninkite įmonės procesus

Pirmasis žingsnis, kurį būtina atlikti, nusprendus įdiegti kiemo valdymo sistemą savo įmonėje – įmonės veiklos procesų, susijusių su logistika, išsigryninimas. Įvertinkite, kokie veiksniai minimalizuotų darbuotojų veiklos krūvius bei sumažintų įmonėje patiriamas išlaidas. Atitinkamai, nustatykite, kokie sistemų papildiniai jums būtų naudingi, o kurie tiesiog padidintų įmonės išlaidas.

2. Išanalizuokite automatizuotas sistemas

Jei tam tikrus įmonės kiemo valdymo procesus jau esate automatizavę, būtinai atlikite šių procesų analizę – įvertinkite, kokią naudą jie teikia, išskirkite tobulintinas vietas bei apsvarstykite, ar verta tobulinti ir plėsti esamą sistemą, ar pasirinkti nepriklausomą (gal išorinį) platformos tiekėją.

3. Susirinkite informaciją iš tiekėjų

Atlikę savo įmonės logistikos procesų analizę, sudarykite jūsų reikalavimus atitinkančių programų tiekėjų sąrašus ir paprašykite informacijos apie jų paslaugas. Geriausia, jog šioje stadijoje platformos tiekėjų sąrašas būtų kuo platesnis, sutelkiant dėmesį į vieną arba du svarbiausius reikalavimus.

4. Sudarykite trumpąjį sąrašą

Iš pateiktos informacijos atsirinkite kelis jūsų poreikius labiausiai atitinkančius programinės įrangos tiekėjus. Jei turite aiškius favoritus (gal keisti į „lyderius“, „lyderiaujiančius“), trumpąjį sąrašą gali sudaryti vos 2-3 tiekėjai, tačiau, jei kyla papildomų klausimų, sąraše galite palikti ir 5-10 geriausių programinės įrangos tiekėjų.

5. Išbandykite programos demo versiją

Kai kurie sistemų kūrėjai kviečia nemokamai išbandyti ir įvertinti jų teikiamas paslaugas. Tad, jei susidūrėte su tokiu pasiūlymu, nedvejodami juo pasinaudokite. Praktiškai išbandžius kiemo valdymo sistemą taps lengviau suprasti, ar sistemoje teikiami įrankiai atitinka jūsų verslo poreikius.

6. Apskaičiuokite investicijų grąžą (ROI)

Kainodaros ir kitų elementų pagrindimo procesas yra vienas esminių kriterijų, kadangi jis padeda išgryninti, kokie valdymo sistemos elementai yra svarbiausi jūsų įmonei. Rinkdamiesi kiemo valdymo sistemą, būtinai apgalvokite:

  • ar kiemo valdymo sumažina klaidų kiekį, teikiant informaciją realiuoju laiku?
  • ar kiemo valdymo sistema suteikia galimybę padidinti produktyvumą ir darbo našumą?
  • ar kiemo valdymo sistema gali užtikrinti abipusį krovinių atsekamumą?
  • ar kiemo valdymo sistema padeda pagerinti klientų aptarnavimo kokybę?

Atitinkamai įvertinkite, kokią kainodaros strategiją taiko tam tikra platforma. Kiemo valdymo sistemos mokestį gali sudaryti šie elementai:

  1. Programinės įrangos paketas ir licencija.
  2. Sistemos palaikymo ir aptarnavimo mokestis.
  3. Papildomi programinės įrangos konfigūravimo darbai.

Įsitikinkite, ar tiekėjai, į kuriuos kreipėtės, nurodė kiekvienos iš šių kategorijų kainas. Taip pat išsiaiškinkite, kurios kainos yra fiksuotos, o kurios - kintamos.

7. Priimkite galutinį sprendimą

Paskutinis darbas – galutinio sprendimo priėmimas. Atsižvelgdami į visas prieš atliktas veiklas, pasirinkite jūsų įmonei tinkamiausią kiemo valdymo sistemą.

Efektyvi kiemo valdymo sistema – TREVIO WAREHOUSE

Norite padidinti efektyvumą ir sumažinti kaštus savo logistikos įmonėje? Kviečiame jungtis ČIA ir pradėti naudotis Trevio Warehouse sistema jau dabar, be jokių papildomų susitikimų ar vaizdo konferencijų!

Mūsų komanda sudaro daugiau nei 15 metų patirties logistikos, procesų valdymo, IT ir muitinės tarpininkavimo srityse sukaupę profesionalai. Transporto atvykimo planavimo platformos TREVIO WAREHOUSE dėka subalansuosite sandėlio procesų darbų planavimą – nuo transporto laiko rezervacijų pagal aiškias taisykles iki personalo ar reikalingos įrangos išankstinio resursų suplanavimo.

Daugiau naujienų rasite mūsų FACEBOOK paskyroje.